Aktiv ferie i vinter: 10 destinasjoner

Få inspirasjon til en aktiv ferie i vinter
Marokko er en kjent destinasjon for vindsurfing om vinteren. Foto: Terje Engø

Stadig flere ønsker en aktiv ferie. Mange velger å bytte ut solsengen med aktiviteter som ski, riding og fotturer. Få mer ut av ferien din ved å ta med hobbyer og aktiviteter du liker på ferie i vinter.

Hva med å prøve din store lidenskap i et nytt miljø eller et totalt annerledes landskap? En trend er at vi ønsker å gjøre mer ut av ferien – gjerne ved å være aktive. Både i og utenfor Norge er det mulig med aktiv ferie enten du liker å fiske, sykle, surfe, vandre eller har andre ønsker.

Tekst: Emil Engø
Mail: emil@reis.no

Vindsurfing i Marokko

Marokko er en prima vindsurfedestinasjon om vinteren. Atlanterhavets bølger bygger seg opp på grunn av lavtrykkene som beveger seg fra vest mot øst og vindene blir sterkere. De slår inn over de vakre kystområdene langs landets lange strender. Området mellom Essaouira og Agadi er populære steder for surfere fra hele verden.

Enten du er nybegynner eller dreven kan du finne bølger som passer ditt ferdighetsnivå. Du kan også ta et kurs hvor du lærer det mest grunnleggende for å temme vinden og bølgene – eller du kan leie ditt eget utstyr og vindsurfe utenfor en av de utallige strendene. Marokko er et rimelig ferieland med gode flyforbindelser fra Norge.

Les også: Essaouira – den gjestfrie sjørøverbyen

Fotturer på Madeira

Den grønne øya er et paradis for den som trives i høyden med fjellstøvler på beina. Langs de mange levadaene, vanningskanaler bygget i bratte fjellvegger,  kan du vandre i timesvis og nyte den frodige naturen som omkranser deg. Dype daler, irrgrønne skoger, blomster, små øgler og vakre fugler er noe av det som venter deg.

Madeira er portugisisk og ligger i Atlanterhavet litt nord for de mer kjente Kanariøyene. Her finner du fotturer som passer for alle aldersgrupper og ulike ferdighetsnivåer.

Madeira byr på variert turterreng. Foto: Terje Engø

Les også: Vandring langs levadaer på grønne Madeira

Hundeslede på Svalbard

Svalbard er et av de mest fascinerende stedene i Norge. Dra på tur for å se  på det arktiske dyrelivet og tilfrosne fjorder. Kanskje får du oppleve nordlyset som en krone over fjellene, eller som at fargerikt skinn ikke bare på himmelen, men også på snødekte fjell og frossent hav.  En av måtene du kan gjøre dette på er med hundeslede fra Longyearbyen.

Opplev Norges arktiske paradis – og gjør en egen vri på det – gjerne med hundeslede.

 

Fisketur på Kanariøyene

Sommeren er tid for de store fiskene som marlin og tuna – men om vinteren når mange fisketurister venter på bedre tider – byr det seg andre muligheter. Vinteren er den beste tiden for mange andre spennende fiskearter som mureneål, skater og amberjacks. Et pluss er at du ofte kan ned prute prisen på fiskebåtene siden det er færre som fisker om vinteren.

Du kan også fiske fra klippene. Men husk å være forsiktig. Det er farlig å havne ut i brenningen. I tillegg er det ikke helt enkelt å løfte en stor fisk opp av havet om en står oppe på en klippe.

Kanariøyene har normalt flott og varmt vær hele året og er det perfekte stedet å kombinere fisking på vinteren med deilige varmegrader.

Å ta med fiskestangen til Kanariøyene kan by på eksotiske fangster. Foto: Emil Engø

Les også: Verdens beste fotballag på Gran Canaria

Dropp alpene – alpin i Romania

Ønsker du deg lett puddersnø og majestetiske fjell med få turister og svært fornuftige priser? Da er Romania noe for deg. For mange en ukjent vintersportsdestinasjon – for andre stedet de foretrekker straks snøen dekker landskapet. Postavarufjellene er kjent for sine gode forhold for alpin med flotte resorter og uendelige løyper.

Romania er for de fleste et ukjent land for alpin og ski, men med konkurransedyktige priser, færre turister og like gode snøforhold som du finner i de mer kjente Alpene vokser Romania stadig frem som en vinterdestinasjon.

Hardangervidda på ski

Når snøen setter seg og vannene har frosset igjen åpner Hardangervidda seg på ny for den eventyrlystne. Enten du velger å bruke Den norske turistforenings mange hytter i nasjonalparken eller pakker teltet i sekken har du mange vakre turer du kan velge å gå på ski her.

Den østlige delen av Hardangervidda er perfekt for lettere skiturer. Her er terrenget flatt og mange av turene ikke alt for lange med ski på beina. Ønsker du mer variert landskap er den vestlige delen av Hardangervidda flott. Husk å sjekke om rutene er merket med kvister før du legger ut på tur. Dette gjøres normalt i god tid før påskesesongen. Skal du ha en aktiv ferie i Norge, begynn gjerne planleggingen med å besøke nettsidene til Den Norske Turistforening.

Hardangervidda er et eldorado for skigåing om vinteren. Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

Les også: Fjellferie med fiskestang på Hardangervidda

Dykkeferie på Borneo

Den tropiske øya Borneo er delt mellom Malaysia, Indonesia og Brunei. I den malaysiske delen i nord finner du kanskje verdens flotteste korallrev. I Celebessjøen finner du øya Sidapan med mange vakre atoller og korallrev. Er du glad i å dykke, er dette et dykkers paradis du aldri blir lei av.

Mange av verdens korallrev sliter grunnet overfiske, klimaendringer og annen menneskelig påvirkning. Rundt Sidapan finner du noen av verdens best bevarte store korallrev, perfekte om du ønsker en aktiv ferie med fargerike opplevelser under vann.

Kitesurfing i Namibia

Det sørafrikanske landet har en lang kyst mot Atlanterhavet. Fra havet kommer sterke vinder inn mot land, noe som gir grobunn for de gode forholdene for surfkiting. Kilometerlange gyldne strender – ofte tomme for folk – gjør Namibia til en lekegrind for kitere. Forblåste Skeleton Coast er Namibias hotspot for både kiting og surfing. Denne kyststrekningen tilbyr perfekte bølger som passer for både de erfarne og de som fortsatt har mye å lære.

Skeleton Coast er en av verdens beste kitedestinasjoner. Foto: Pixabay

Ri over den argentinske pampasen

Hesten har alltid vært viktig for Argentinas cowboys. I det langstrakte slettelandskapet i sentrale deler av landet – på lokalspråket kalt pampas – finner du muligheter spennende lange og korte rideturer. Mange steder har spesialisert seg på rideturisme. En uforglemmelig opplevelse og en alternativ aktiv ferie.

Rideturer kan også kombineres med fotturer i Patagonia i sør. Her reiser fjellene seg høyt opp fra slettelandskapet.

Aktiv ferie i Tyrkia

Vinteren i Tyrkia er mild. Langs kysten som ofte omtales som den tyrkiske rivieraen, fra Izmir til Alanya, finner du mange flotte og langstrakte veger   er perfekte for en sykkeltur. Om sommeren er klimaet fjerne for varmt for noen til at det føler for å ta fatt på lange sykkelturer. Tyrkia er flotte fjell, dramatisk kystlinje med øyer, vakre strender og høye klipper. I innlandet finner du høye fjell som er snødekte på vinteren. Sykkel er et godt tilbud både om du skal på korte eller lange turer.

Det er ikke vanskelig å finne rimelig god overnatting om du skal på lang tur. Og gode restauranter er det heller ingen mangel på.

Les også: Istanbul: En by – to verdensdeler

 

Bli medlem i Norsk Reiseforum for å bli inspirert, dele opplevelser og få tips!
Klikk på bildet under for å komme til gruppen.

Norsk reiseforum

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden