9 av 10 nordmenn vil ha alkokutt i lufta

Mindre alkohol ombord og mer nyttig bruk av tiden flytiden er nordmenns ønsker for fremtidens reiser, viser en europeisk undersøkelse i regi av det nettbaserte reisebyrået Travellink....
Nordmenn flest vil ha mindre alkohol om bord i flyet.

”Flights of the Future” som undersøkelsen heter er utført av eDreams ODIEGO group blant 6800 passasjerer. Den viser at høyt alkoholkonsum ombord er det som irriterer de reisende aller mest. Hele 88 prosent svarer at de vil ha alkokutt i lufta.

– Det kommer klart frem at komfort og sikkerhet er det flypassasjerene setter aller høyest, sier country manager Hege K. Bergsløkken i Travellink Norway.

– Undersøkelsen viser noen kultur- og holdningsforskjeller mellom europeiske og nordiske reisende, men passasjerer fra Norden gir nesten helt like tilbakemeldinger.

Svarene gir også grunn til å tro at pris fortsatt vil er viktigst når nordmenn skal velge reiser.

– Passasjerene er svært prisbevisste, og de aller fleste er ikke villige til å betale ekstra for benplass eller andre tilbud ombord, sier Bergsløkken.

De mest strikte holdningene mot alkoholservering i luften finner man i Norden – og i særdeleshet i Norge. Nesten ni av ti nordmenn (88 prosent) mener at det burde være en form for alkoholbegrensning i fly. Seks av ti mener at det burde være begrensing på antall alkohol-enheter som serveres. Én av ti svarer at et totalforbud er veien å gå.

– Spanske og italienske reisende er enda mer opptatt av et totalforbud enn nordmenn (henholdsvis 31 og 35 prosent). Bare én av ti nordmenn ønsker at det skal være fritt frem for alkoholservering ombord uten noen form for reguleringer. Bare syv prosent av finnene ønsker det samme, sier Hege K. Bergsløkken i Travellink.

 

Andre funn i undersøkelsen

* Syv av ti nordmenn ønsker at reiseeksperter gir dem tips om destinasjonen.

*Fem av ti kunne tenke seg å få et nybegynnerkurs i språk mens de er i kabinen.
* Samme antall vil gjerne slå ihjel tiden ombord med et spill eller en quiz der gratis flybilletter er premien.

* Reisende fra alle de nordiske landene ser positivt på et eget lekeområde for barna – så lenge det er delt fra den øvrige kabinen.

* Mange nordmenn er også opptatt av wifi ombord, som gjør at de kan bruke egne nettbrett og mobiler. Fire av ti nordmenn sier de ønsker seg kraftig wifi, som gjør at de for eksempel kan streame filmer mens de sitter i flysetet.

* En tredel av oss ønsker at hver passasjer har egne skjermer for underholdning, mens én av ti foretrekker å lese eller sove på reisen.

* Nordmenn er ikke interessert i andre ting ombord, slik som å utveksle massasje med medpassasjerer, organisert speed-dating eller å bli underholdt av kabinpersonalet.

* Halvparten av de norske flypassasjerene er ikke villige til å betale ekstra for å kunne velge et bestemt sete ombord.

* Tre av ti sier de kan være villige til å betale for ekstra benplass. En femtedel av spanske passasjerer svarer at de til og med kan være villige til å ha ståplasser (!) i løpet av en kort flight, hvis det reduserer billettprisen med 50 prosent.

* 15 prosent av de norske reisende sier de kan tenke seg å leie en privat kabin om bord i flyet, hvis de fikk muligheten til å snike seg diskret inn dit med en spesiell. Interessen for et slikt tilbud er også noe fyrrige italienere og finner kunne tenke seg å benytte. Halvparten av våre danske naboer, sier imidlertid at de slett ikke vil fly med et flyselskap som tillater slike aktiviteter.

RELATERTE ARTIKLER

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

6 sportslige tidsfordriv å drive på med hjemmefra

Når skjønnheten til en fantastisk sommer begynner å nærme seg,

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Dronning Sonja stiller ut på Røisheim

H.M. Dronning Sonja stiller ut egne kunstverk på Røisheim i sommer. Utstillingen som omfatter grafikk og keramiske arbeider...

Perlen I Middle Keys Marathon

Første gangs besøkende til Florida Keys kommenterer nesten umiddelbart øyekjedens unike avslappede atmosfære, som ser ut til å...

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Kategori
EuropaFeaturedNorgeNyheterReportasjerVerden