8 tips for billigere cruise

For de fleste er et luksuscruise i Karibia den ultimate drømmereisen. Her er noen budsjett-tips for deg som ikke vil sløse bort penger på unødvendigheter....

Et cruise blant paradisøyene i Karibia kan bli dyrt. Men det er mulig å finne en reise som ikke koster mye mer enn en charterreise til syden. I de fleste tilfeller er alle måltider og snacks inkludert i prisen på cruiset. Det er derimot vanlig at man må betale ekstra for drinker og utflukter.

På cruise er det lett å gå glipp av gratisgoder som ikke står i brosjyrer eller i bestillingsinformasjonen. Her er 8 tips for å få et billigere cruise.

1. Karibiske cruise er billigst om våren
Prisene på cruise i Karibia varierer mye etter årstid. Det er dyrest i vintermånedene, når tusenvis av turister rømmer fra kulden i det nordlige USA. Det er riktig billig å dra på cruise om høsten, men du risikerer også at ferieidyllen blir avbrutt av årstidens stormer og orkaner. Du finner de billigste reisene i starten av desember og i mars–april.

2. Les det i liten skrift
Før du booker et cruise bør du lese gjennom den lille teksten litt ekstra og kontrollere hva som egentlig er inkludert i prisen. På visse skip bor du med ”super-all-inclusive” der både mat, drikke og utflukter er inkludert. På andre skip må du spise på visse tider og betale ekstra for nesten alt – kostnader som kan gjøre cruisereisen mange ganger dyrere enn du forventet.

3. Prøv flere ulike retter
Når du spiser middag i den store salen trenger du ikke nøye deg med en forrett, hovedrett og dessert. Du kan bestille både to og tre desserter eller forretter om du vil. Det går som oftest til og med an å bestille tapas-liknende porsjoner av 8-10 ulike forretter eller hovedretter for å prøve seg frem.

4. Bestill room service
På de fleste cruise er det helt gratis å bestille mat og snacks til lugaren. Du slipper å sitte blant et hundretalls andre i matsalen og kan nyte utsikten. Pass derfor på å bestille room service så ofte som mulig. Det er derimot forventet å gi personalet et lite tips i gjengjeld.

5. Vær eventyrlysten den første kvelden
De fleste passasjerene på et cruise starter ferien med å pakke ut og deretter spise i den store bankettsalen. Dette gjør at alle små og luksuriøse restauranter ombord ofte tilbyr gode rabatter og tilbud for å lokke til seg gjester. Du kan regne med å spise ekstremt billig eller for eksempel få en gratis flaske vin. Det pleier også å være mange gunstig tilbud på spa-behandlinger den første ettermiddagen.

6. Glem den dyreste isen
Cruiseselskapene prøver ofte å markedsføre de dyreste iskremmerkene, ettersom du da må betale deretter. Unngå å kun kjøpe merker som Ben & Jerry og Häagen-Dazs. Det finnes nesten alltid en iskrem som er helt gratis, oftest i form av en softisautomat som du selv kan ta i bruk.

7. Ta med drinken opp til rommet
Om du har kjøpt en drink i baren eller et glass med dyr vin i restauranten, trenger du ikke la det stå – ta det med til lugaren eller opp på dekk. På cruiset er det tillatt å fritt ta med seg både drikke og mat fra og til restauranter, barer og lugarer.

8. Sjekk ut lugarens bibel
Akkurat som på mange hotellrom rundt om i verden finnes det nesten alltid en bibel i noen av nattbordskuffene i lugaren. Du kan tjene hundrelapper på å bla gjennom bibelen. Det er et vanlig triks blant cruisepassasjerene å gjemme unna ubrukte rabattkuponger eller drinkekort i bibelen slik at neste passasjer kan få bruk for dem.

(Kilde: Reiseguiden)

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden