8 tips for billigere cruise

For de fleste er et luksuscruise i Karibia den ultimate drømmereisen. Her er noen budsjett-tips for deg som ikke vil sløse bort penger på unødvendigheter....

Et cruise blant paradisøyene i Karibia kan bli dyrt. Men det er mulig å finne en reise som ikke koster mye mer enn en charterreise til syden. I de fleste tilfeller er alle måltider og snacks inkludert i prisen på cruiset. Det er derimot vanlig at man må betale ekstra for drinker og utflukter.

På cruise er det lett å gå glipp av gratisgoder som ikke står i brosjyrer eller i bestillingsinformasjonen. Her er 8 tips for å få et billigere cruise.

1. Karibiske cruise er billigst om våren
Prisene på cruise i Karibia varierer mye etter årstid. Det er dyrest i vintermånedene, når tusenvis av turister rømmer fra kulden i det nordlige USA. Det er riktig billig å dra på cruise om høsten, men du risikerer også at ferieidyllen blir avbrutt av årstidens stormer og orkaner. Du finner de billigste reisene i starten av desember og i mars–april.

2. Les det i liten skrift
Før du booker et cruise bør du lese gjennom den lille teksten litt ekstra og kontrollere hva som egentlig er inkludert i prisen. På visse skip bor du med ”super-all-inclusive” der både mat, drikke og utflukter er inkludert. På andre skip må du spise på visse tider og betale ekstra for nesten alt – kostnader som kan gjøre cruisereisen mange ganger dyrere enn du forventet.

3. Prøv flere ulike retter
Når du spiser middag i den store salen trenger du ikke nøye deg med en forrett, hovedrett og dessert. Du kan bestille både to og tre desserter eller forretter om du vil. Det går som oftest til og med an å bestille tapas-liknende porsjoner av 8-10 ulike forretter eller hovedretter for å prøve seg frem.

4. Bestill room service
På de fleste cruise er det helt gratis å bestille mat og snacks til lugaren. Du slipper å sitte blant et hundretalls andre i matsalen og kan nyte utsikten. Pass derfor på å bestille room service så ofte som mulig. Det er derimot forventet å gi personalet et lite tips i gjengjeld.

5. Vær eventyrlysten den første kvelden
De fleste passasjerene på et cruise starter ferien med å pakke ut og deretter spise i den store bankettsalen. Dette gjør at alle små og luksuriøse restauranter ombord ofte tilbyr gode rabatter og tilbud for å lokke til seg gjester. Du kan regne med å spise ekstremt billig eller for eksempel få en gratis flaske vin. Det pleier også å være mange gunstig tilbud på spa-behandlinger den første ettermiddagen.

6. Glem den dyreste isen
Cruiseselskapene prøver ofte å markedsføre de dyreste iskremmerkene, ettersom du da må betale deretter. Unngå å kun kjøpe merker som Ben & Jerry og Häagen-Dazs. Det finnes nesten alltid en iskrem som er helt gratis, oftest i form av en softisautomat som du selv kan ta i bruk.

7. Ta med drinken opp til rommet
Om du har kjøpt en drink i baren eller et glass med dyr vin i restauranten, trenger du ikke la det stå – ta det med til lugaren eller opp på dekk. På cruiset er det tillatt å fritt ta med seg både drikke og mat fra og til restauranter, barer og lugarer.

8. Sjekk ut lugarens bibel
Akkurat som på mange hotellrom rundt om i verden finnes det nesten alltid en bibel i noen av nattbordskuffene i lugaren. Du kan tjene hundrelapper på å bla gjennom bibelen. Det er et vanlig triks blant cruisepassasjerene å gjemme unna ubrukte rabattkuponger eller drinkekort i bibelen slik at neste passasjer kan få bruk for dem.

(Kilde: Reiseguiden)

RELATERTE ARTIKLER

KEY LARGO, Florida Keys

Når du kjører fra Floridas fastland, kommer du inn til Florida Keys og den 125 kilometer lange subtropiske...

Årets høydepunkter i Danmark

2021 byr på flere nye attraksjoner, jubileer og opplevelser. Her en oversikt over de 10 største.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring

Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars. Her er noen råd til deg som klør...

Etter pandemien: Tid for charter!

Men hvilke destinasjoner vil bli mest etterspurt, og hva gjør turoperatørene for at kundene skal føle seg trygge?

Slik gjør du din Las Vegas-ferie magisk

Las Vegas er en populær feriedestinasjon blant norske turister. Det er det mange gode grunner til. For det...

REIS 6-2020 ute nå – helt gratis!

Så lenge pandemien varen vil REIS åpne sine spalter for alle reiseinteresserte. Her finner du derfor den nyeste...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden