Over 320 isbadere satt ny norgesrekord

Over 320 isbadere satte lørdag klokka 13.00 ny norgesrekord i isbading på Tjuvholmen. 2000 tilskuere heiet de ivrige friskusene ut i sjøen....
Glade isbadere satte ny norgesrekord på Tjuvholmen.

Den forrige norgesrekorden ble satt i Larvik 23. februar 2014. Da var det 185 deltakere i vannet på Batteristranda. Rekorden før det igjen var fra Brevik i desember 2012 med 171 deltakere. 

– Jeg vil først og fremst takke alle de sporty isbaderne som stilte opp her i dag. Jeg er selv en fersk isbader og det var et skikkelig kick å kaste seg ut i vannet med så mange isbadere samtidig, sier initiativtaker Gøril Bye i nbg 24:7.

Styrker immunforsvaret

Hvordan kan det å kaste seg ut i Oslofjorden i minusgrader være godt for helsa? Profesjonelle isbadere kan stolt fortelle at de aldri blir syke, og at de bruker nettopp isbadingen til å bli fortere friske etter sykdom.

Undersøkelser viser at vinterbadere har få sykedager og føler seg sunnere,  men forskerne vet ikke hva som kommer først: Er det sunne mennesker som vinterbader, eller blir man sunnere av å vinterbade?

Hvorvidt isbading styrker immunforsvaret strides de lærde og badeglade om, men én ting er sikker: Vi har alle godt av å hoppe ut av komfortsonen og utfordre oss selv, avslutter Gøril Bye.

RELATERTE ARTIKLER

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge

I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.

Spaniamagasinet 2021

Her er Spaniamagasinet, vårens nyhetsbrev Spanias Turistkontor. Så er det bare å starte planleggingen for reisen etter pandemien...

Ny utgave av REIS ute nå – helt gratis!

Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den...

De lilla øyene: Islamorada og Long Key

Fiskerparadiset kjent som Islamorada ble innlemmet som en kommune i januar 1998. Nå kalt Islamorada, Village of Islands,...

5 greske reisemål du bør oppleve minst én gang

Hvert år troner Hellas topplisten over sommerens mest populære ferieland, men favoritten byr på langt mer enn sine...

Trugeturer – et alternativ til ski

Norge er et fantastisk land for vinteropplevelser som langrenn og alpinsport, og til og med i disse tider...

Kategori
FeaturedNorgeNyheterVerden