Over 320 isbadere satt ny norgesrekord

Over 320 isbadere satte lørdag klokka 13.00 ny norgesrekord i isbading på Tjuvholmen. 2000 tilskuere heiet de ivrige friskusene ut i sjøen....
Glade isbadere satte ny norgesrekord på Tjuvholmen.

Den forrige norgesrekorden ble satt i Larvik 23. februar 2014. Da var det 185 deltakere i vannet på Batteristranda. Rekorden før det igjen var fra Brevik i desember 2012 med 171 deltakere. 

– Jeg vil først og fremst takke alle de sporty isbaderne som stilte opp her i dag. Jeg er selv en fersk isbader og det var et skikkelig kick å kaste seg ut i vannet med så mange isbadere samtidig, sier initiativtaker Gøril Bye i nbg 24:7.

Styrker immunforsvaret

Hvordan kan det å kaste seg ut i Oslofjorden i minusgrader være godt for helsa? Profesjonelle isbadere kan stolt fortelle at de aldri blir syke, og at de bruker nettopp isbadingen til å bli fortere friske etter sykdom.

Undersøkelser viser at vinterbadere har få sykedager og føler seg sunnere,  men forskerne vet ikke hva som kommer først: Er det sunne mennesker som vinterbader, eller blir man sunnere av å vinterbade?

Hvorvidt isbading styrker immunforsvaret strides de lærde og badeglade om, men én ting er sikker: Vi har alle godt av å hoppe ut av komfortsonen og utfordre oss selv, avslutter Gøril Bye.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden