14 ting som gjør ferien bedre

Det anerkjente magasinet Lyd & bilde har satt opp sin ultimate “må ha”-liste til ferien. Her er de 14 aller beste produktene du bør ta med deg når du...

Crystal USB

Mange drar med seg den bærbare datamaskinen til og med på ferie, for å surfe på nettet og sjekke e-posten. I hvert fall

offisielt. Siden blir det nok litt spilling og musikklytting også. Det er da man kan bli irritert over den dårlige lyden i laptopen. Men disse mikroskopiske høyttalerne kan man lett få plass til i bagen, og da blir det straks mye bedre lyd. Spesielt fordi det følger med et USB-lydkort som løfter lydkvaliteten enda mer.

Pris: 400 kroner

www.uniquehardware.eu

Philips PET744

Lange bilturer eller regntunge dager innendørs må ikke være kjedelige. Med en bærbar DVD-spiller har man alltid underholdning tilgjengelig. Philips nye modell har en høyoppløst skjerm till en hyggelig pris. Man får derfor uvanlig skarpe bilder med lesevennlige undertekster. Til og med lyden er bra for et så lite apparat. Dessuten er bilfestet bra så at man ikke behøver bekymre seg for att den skal løsne om uhellet er ute.

Pris: 2.000 kroner

www.philips.no

iPod classic

Mobiltelefoner holder ikke lenge når man skal ha med platesamlingen på ferie. Da er det bare iPod classic som duger. Med 160 GB lagringskapasitet har man plass til 30 000 sanger, eller dersom man ikke liker komprimert lyd, 250 av favoritt-CD-ene i full ukomprimert kvalitet. Dessuten låter en iPod classic mye bedre enn de fleste mobiltelefoner, bare husk å bruk bedre ørepropper enn Apples egne.

Pris: 1.890 kroner

www.apple.com/no

Canon PowerShot G10 kompaktkamera

Når speilreflekser er for store og kompaktkameraene for begrenset, er Canons småproffe G10 et opplagt valg. Kamera

et har 5 x zoom fra 28-140mm, som rekker fint til det meste, men bildekvaliteten er langt bedre enn på de fleste kompakter. Samtidig får man funksjoner på knapper og ratt som man ellers bare finner på speilreflekskameraer. Med en G10 er man godt rustet til å fange motivet når som helst og hvor som helst og får bildekvalitet som tåler sammenligning med speilreflekskameraer.

Pris: 4.499 kroner

www.canon.no

Samsung NC10 mini-laptop

Samsung lanserte nylig sine første laptoper, og den aller minste og lekreste heter NC10. En enkel,

rimelig og super

kompakt bærbar PC med 10,2 tommer LED-skjerm, som gjør det lett å komme seg på nett hvor som helst. NC10 byr på gode surfemuligheter via Ethernet, trådløst nettverkskort og innebygd 3G-modem (ekstrautstyr) og har 8 timers batteritid. Til tross for størrelsen har den et robust skall og finnes i fargene hvit, svart, mørkeblå og rosa. Vurdering:

Pris: fra 3800 kroner

www.samsung.no

Multimediemobilen iPhone 3G

 

iPhone er mobilen alle ønsker seg, og det er ikke vanskelig skjønne hvorfor. Ingen andre mobiler kombinerer smartmobilens funksjoner med den beste MP3-spilleren – en iPod touch – i et så elegant grensesnitt. Brukevennligheten ligger lysår foran andre mobiler, og siden en iPhone er basert på Apples Mac OS X operativssystem, kan man laste ned og installere programmer og spill på den. Mobilens 3,5-tommer store pekeskjerm er nemlig glimrende til til å spille spill og annet tidsfordriv.
Pris: fra 869 kroner
www.apple.com/no

Trådløst internett med mini-adapter fra Sandberg

Mini WiFi Dongle er det fulle navnet på den bittelille adapteren for å kunne gjøre enhver pc kompatibel med trådløst internett. Overføringshastigheten er inntil 150 Mbit/s, med en oppgitt rekkevidde på inntil 300 meter. Denne lille krabaten kan forbli i datamaskinen hele tiden, uten særlig risiko for at den brekker. Den er ikke kompatibel med Mac, men om din Mac ikke har innebygd WiFi-kort er den gammel. Veldig gammel.
Pris: 319 kroner
www.sandberg.it

Verdens minste USB-minnepinne fra Verbatim

Verbatims nye mikro-USB-minnepinne er bare 2 mm tykk, veier 1,2 gram og har likevel en kapasitet på inntil 8 GB med data. Den kan fint festes til en nøkkelring, PDA eller mobiltelefon og dermed være med overalt – alltid. For å få den så liten, er kontaktpunktene alltid blottlagt, noe som kan lede en til å tro at pinnene har begrenset varighet. Vi har derfor prøvd å skrape hardt med nøkler

og vi har lagt minnepinnen i vann. Den fungerer fremdeles knirkefritt, og kan

dermed trygt anbefales.
Kapasitet: 2 GB, 4 GB og 8 GB.
Pris: 100 – 230 kroner
www.verbatim-europe.co.uk

Creative Vado HD videokamera

Creative Vado HD er et meget praktisk lommevideokamera. Det filmer i 720p-oppløsning, og bildene er imponerende skarpe, med flotte og naturtro farger. Kameraet er perfekt til ferien, da det kan bli med overalt uten å ødelegge snittet i skjorta eller jakka. Det tar nemlig ikke større plass enn en mobiltelefon. Det lader med USB, og det følger med HDMI-kabel for å vise video direkte på flatskjermen. Et flott kamera til sitt bruk, bare ligg unna digitalzoomen.
Pris: 1999 kroner
www.creative.com

 

Panasonic SDR-SW21

Elektronikk og sand eller vann går sjelden bra sammen. Men med Panasonics videokamera behøver man faktisk ikke bekymre seg om man har det med på stranden. Videokameraet er nemlig vanntett ned til to meters dyp, så det kan faktisk bades med, og man kan filme fargerike fisker i eksotisk farvann. Dessuten klarer den fall på over en meter, så det gjør ingen ting om ungene mister kameraet i bakken. Hjemme på hotellrommet trenger man bare å plugge det i laptopen og laste opp filmen direkte på YouTube.
Pris: 4.000 kroner
www.panasonic.no

Beats hodetelefoner by Dr. Dre

 

Hold på fyllingene! Disse hodetelefonene låter ikke bare fantastisk bra, de spiller bass så man blir nummen i hj

ernebarken. Hva kan man vente når Monster Cable og Dr. Dre lager hodetelefoner sammen? Beats passer dessuten perfekt sammen med iPhone og spiller – bokstavelig talt – fletta av deg. Med støydemping og store puter er disse hodetelefonene behagelige på nøtta, og slipper ikke støy gjennom. Bare musikk. Med den medfølgende iSoniTalk-håndfrikabelen kan man bruke hodetelefonene sammen med en iPhone.
Pris: 2.995 kronerwww.interconnect.no

Altec Lansing iM237 Orbit-M

 

Romantisk musikk på piknikteppet eller sommerhits på stranden? Altec Lansings bærbare høyttaler fikser det uten problem og til en pris de fleste har råd til. De er dessuten ikke større enn to snusesker stablet oppå hverandre, så den går i beste fall ned i jakkelommen. Batteriene skal holde i 24 timer og ledningen gjemmer man i snellen i bunnen. Enkel, praktisk og vellydende!

Pris: 450 kroner
www.turascandinavia.com

Liquid Image underwater digital camera mask

Skal man uansett kjøpe ny dykkermaske til badeferien, kan man like gjerne slå til og kjøpe en maske med et innebygget undervannskamera også. Kameraet kan enten ta stillbilder i 5 megapiksler oppløsning, eller filme i VGA- oppløsning. De kan brukes ned til fem meters dyp, hvilket rekker lenge for oss amatører. Enten man leter etter skatter eller eksotiske fisker, blir svømmingen mye morsommere med en slik dykkermaske.
Pris: 800 kroner
www.teknikmagasinet.no

Ansmann Digicharger Vario Pro

Vi kjenner alle scenarioet: Din favoritt-gadget går tom for strøm, og den riktige laderen ligger igjen hjemme. Med universalladeren fra Ansmann kan du unngå dette. Digicharger Vario Pro kan lade alt av Lithium-Ion, Lithium-Polymer, AA og AAA-batterier. Den lader også alle typer apparater som kan lades over USB-tilkobling. Om du har du tilgang på batterier, men ikke strøm, kan Digicharger også brukes til å nødlade mobilen din. Ladestatus vises via displayet, og laderen tilpasser seg automatisk til batteriets voltnivå.
Pris: 699 kroner
www.kmelectronics.no

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden