10 ting du IKKE visste om Titusenmetersklubben

Her er 11 tips til den som søker medlemskap – i en klubb som ble initiert av en flyver som selv ikke nådde høydemålet....
Tusenmetersklubben startet visstnok i en farkost som dette.

1. Autopiloten startet det hele

Lawrence Burst Sperry skal visstnok ha oppfunnet autopiloten så tidlig som i 1914, nettopp for at piloter skal kunne gjøre kunne andre ting enn – nettopp – å styre flyet.

2. Sperry første medlem

Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse at nettopp Sperry ble klubbens første medlem. Ifølge folkloren internt i flykretser kræsjet Sperry et fly utenfor Long Island etter at han angivelig skal ha ”forsøkt å lære en lokal skjønnhet å fly” (blunk, blunk).

Det holder ikke at du er i nærheten av et fly, du må opp i luften.

Det holder ikke at du er i nærheten av et fly, du må opp i luften.

3. Alle gjør det

Ifølge en studie fra 2010 utført av Sensis Condoms skal tre prosent av oss ha ”søkt om medlemskap”, og en tilsvarende undersøkelse av Skyscanner i 2011 fant på sin side ut at hele 20 prosent har gjort det.

4. Høydeopphold gir bedre orgasmer

Lavere lufttrykk skal gi sterkere orgasmer, som har sammenheng med mindre oksygen i luften. En annen forklaring kan være at flyets rystelser er ekstra opphissende.

Ingen er visstnok så seksuelt aktive i høyden som engelskmennene.

Ingen er visstnok så seksuelt aktive i høyden som engelskmennene.

5. Britene mest aktive

Stive engelskmenn kaster hemningene over bord i luften. Ifølge en Skyscanner-undersøkelse gjort blant 700 kabinansatte er de i tet, tett fulgt av australiere, tyskere, franskmenn og brasilianere.

7. Følg reglene

For å bli medlem må kopuleringen skje i minst 1610 meters høyde, (en mile), og i et fly. Mange er uenige på dette punktet, og Sperry selv var aldri oppe i den høyden.

Singapore Airlines måtte sette en stopper for all aktiviteten mellom laknene.

Singapore Airlines måtte sette en stopper for all aktiviteten mellom laknene.

8. Singapore Airlines gikk til forbud

Kort tid etter at flyselskapet introduserte sin super-luksuriøse, dobbel-dekker – Airbus A380, som er utstyrt med suiter med dobbeltsenger, gikk Singapore Airlines ut offentlig og forbød passasjerene å ha sex i suitene. For selv om de virker private, er de på ingen måte lydtette.

9. Noen flyselskaper oppfordrer til flysex

Joda, i Cincinnati vil Flamingo Air gjerne at passasjerene setter i gang så fort som mulig. De legger for øvrig til rette for dette i et – ifølge reklamen – romantisk produkt til 3700 kroner, som inkluderer en time i lufta i et privat fly (på komfortable madrasser), sjampanje, sjokolade og en veldig diskret pilot.

9. Disneyland med egen versjon

Den ellers så pripne underholdnings-giganten måtte stenge sin Skyway-gondol, etter at skuespilleren Tom Hanks – under innspillingen av filmen Saving Mr. Banks – oppdaget flere som hadde seg i gondolsetene. Dette fortalte Hanks om blant annet til talkshow-verten Conan O’Brien, noe som ifølge ryktene førte til stengningen i 1999.

10. Det kan være ulovlig

En nærmere undersøkelse av utført BBC – i hvert fall innenfor britisk lovgivning – viste at du bryter loven om har sex i luften. I Storbritannia er dette nemlig å anse som utukt på offentlig sted. I USA kan du bli tiltalt for blotting, eller for å ha forstyrret besetningen. Det sistnevnte kan i verste fall innebære 20 år i fengsel.

11. Selv Sigmund Freud har nevnt det

Den berømte psykologen skrev blant annet at fantasien knyttet til flyvning har ”infantile erotiske røtter”, og mente for øvrig at alle flydrømmer representerer erotiske ønsker. På den annen side var det jo få ting Freud IKKE knyttet til sex.

RELATERTE ARTIKLER

Ber nordmenn booke direkte i sommer

– Bestill overnattingen direkte hos overnattingsbedriften du skal besøke. Unngå å bruke eksterne internettsøkemotorer når ferieoppholdet bookes.

Tyskland avlyser oktoberfesten for andre år på rad

Tysklands berømte og godt besøkte oktoberfest blir avlyst for andre år på rad, også i år på grunn...

30. juni åpnes dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I Danmark vekkes våre favoritteventyr til live når H.C. Andersens Hus åpner i Odense 30. juni. Opplevelseshuset er...

Blixen Tours med direktefly til Maldivene

Allerede i høstferien (uke 40) kan nordmenn som lengter etter sol, strand og luksus sette seg til rette...

Reis 2-2021 ute nå – helt gratis!

Vi ser lyset i tunnelen, og begynner å planlegge ferieturene ut av landet. Alt om dette og mer...

Til hjelp mot flyskrekk

Rundt 350 000 nordmenn har flyskrekk. I en bok har flykaptein Steve Allright fra British Airways og psykolog...

Kategori
FlyreiserForbrukerstoffNyheterVerden