Spa på Thailandsk vis

Vi har besøkt det 21.århundres ultimate spaopplevelse i Thailand. Her får du både privat villa med egen butler, samt alle behandlinger med aromaterapi og varme steiner "all inclusive"....

Scenen er omtrent som hentet ut av en skandinavisk «”Sex and The City»”. En gruppe nordiske city-chicks har sjekket inn på Six Senses Destination Spa på Naka Yai, en øy øst for Phuket i den vakre Phang Nga-bukten. Begeistret kaster de seg over spaets sansepirrende, vitaliserende og gjenoppfriskende behandlinger og hengir seg fullstendig til den lune og behagelige atmosfæren.

Six Senses Destination Spa er siste skudd på stammen i hotell- og wellnesskjeden Six Senses Resorts & Spas som i løpet av de siste 6-7 årene har åpnet lignende spahoteller både i Oman, Vietnam, Spania, Fiji, Jordan og på Maldivene. Spaet på Naka Yai åpnet i november 2008 og er kanskje det aller fremste eksempelet på hva en kresen spagjest forventer av en livsstilsforbedrende ferieetur.

Gjenfødelse

Totalt fins det fire spaområder på Six Senses med hvert sitt design og spesialiteter. Det første er et kinesisk spa med en fire meter høy bambusallè som velkomsthilsen og egen tesalong som avslutning på behandlinger med kinesiologi, østens urter, akupunktur og magiske hender.

Den indonesiske versjonen byr på watsu, hvor man i et av spaverdenens største shiatsu-basseng overgir seg fullstendig til behandleren, flyter med hender som støtter kroppen, nakken og hodet – og fødes på ny…

Tredje mulighet er tradisjonelt thaispa med varme steiner og alt som hører til. Små mennesker med uendelig styrke som presser, strekker og oljer oss inn i sansenes eget univers.

Til slutt fins så det indiske alternativet med full detox hvor kroppen nærmest tvinges i kne, tømmes og svekkes, for så langsomt å lades opp igjen til et nytt og fullstendig renset hele.

Wellness unlimited

Det er slett ikke noe panisk over vår lett kjennelige skandinaviske venninnegjeng. De vet utvilsomt hva de vil her på denne guddommelige livskvalitetsklinikken. De vil ha wellness unlimited med luksus i alle former og fasonger, inkludert raw-food cuisine av ypperste slag. De vil transformeres på den trygge måten. Trolig er de pre-klimakterielle (dette herlige uttrykket dekker kvinner mellom 38 og 50+) og de vil ganske enkelt ha alt som de vet er sunt. De har trolig manglet energi og overskudd til å gjøre det hjemme, fordi karrieren, den litt sent ankomne mammarollen og alle mulige teknologiske tidstyver blokkerer for en kjernesunn livsstil med mosjon, rikelig søvn og sunn tilberedning av sunne råvarer.

Men her på Six Senses Destination Spa får våre city chicks både tid og rom for å gjøre den nødvendige kursendringen. Det betyr at både mobil og bærbar PC forblir avslått. Garderoben blir værende i kofferten til fordel de friske thai-pysjene og luftige yogaklærne som følger med villaen. Ja, hver enkelt gjest får altså sin egen private villa med basseng og utsikt over Phang Nga-bukten. Her er det balinesisk inspirerte soverom med limestone og tilstøtende utendørs baderom med eget dampbad, en grotte av et badekar og aromatiske dufter. Men allerede før de sjekker inn, treffer de sin egen personlige sunnhetskonsulent. Spørreskjemaer fylles ut og avslører alle uvaner fra den hektiske hverdagen der hjemme.

Åndedrett og tai chi

Kvinnene triller ellers villig rundt på de praktiske syklene som følger med villaen. Og rundt hver sving står små skilt som forteller hvor mange kalorier som nå er forbrent. Med egen wellness-kalender i hånden møter de så opp på morgenens leksjon i åndedrettsteknikk, yoga eller annen meditativ sanseterapi.

Senere treffer vi dem i full gang med Tai Chi, pilates eller i kajakkene ved den private stranden. Alle guidelines fra sunnhetskonsulenten følges til punkt og prikke, inkludert innlagte pauser ved bassenget, på stranden eller i restauranten. Målet er erkjennelsen av at den syvende sans verken er nytelsen, synet eller smakssansen alene, men engasjementet og forståelsen for at dette bare er begynnelsen. Resten er overlatt til en selv ved hjemkomsten.

Six Senses Spa blir aldri et spørsmål om pris. Det blir derimot et valg, en vilje til forandring som alle city chicks må ta før eller siden. Dette er starten på en livsstil med en helt annen kvalitet, som i siste instans vil kunne måles på samfunnets sunnhetsbudsjett. Her virker det helt naturlig og nærmest som en lek å kunne leve livet med sykdomsforebyggende og sunnhetsfremmende livsstil. Men så har vi da også fått oppleve vår tids ultimate spaopplevelse.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden