• Ta en høsttur til Praha – byen for ølelskere.

    Ta en høsttur til ølbyen Praha. På Petrinåsen, ovenfor elven Vltava som deler Praha i to, finner du ikke bare byens store borg og slott, men også en beergarden, gode restauranter, en prektig kirke og et kloster samlet på samme sted. Og ikke minst blir du her servert fantastisk...
  • Sopot sin lille oase – Harry`s Art & Cafe

    Det er godt med et sted som Harry`s Art & Cafe når det er sommer Sopot. Stranden er full og syder av liv. Hovedgaten Bohaterów Monte Cassino gjør det samme. Ute på den lange tremoloen som Sopot er kjent for, yrer det av liv. Det er på sånne herlige...
  • Under restaurant

    Snart åpner Europas første undervannsrestaurant på Lindesnes

    I april åpner dørene på undervannsrestauranten, med sitt beskrivende navn, «Under». Du må imidlertid vente en stund om du vil spise her – for allerede har restauranten 7000 bookinger tre måneder før åpning. Tekst: Emil Engø Mail: [email protected] Restauranten ønsker ikke bare å være et utstillingsvindu for lokale råvarer...
  • Praha

    Kaféene du bør få med deg i Praha

    I Praha sine trange middelaldergater finner du mange trendy kaféer. Her er REIS sine forslag til noen gode kopper kaffe og avslappende stunder når slitne føtter trenger hvile og kroppen påfyll av kaffe, og gjerne en liten kakebit.    Tekst og foto: Emil Andre R. Engø Mail: [email protected]  ...
  • Portvin er smaken av Porto

    Den portugisiske kystbyen Porto er kjent for sine særegne viner, kalt portvin. Det er ikke langt å gå mellom de tradisjonsrike portvinshusene i bydelen Gaia. Her kan du lære om portvinens historie og hvordan den lages. Og like viktig, du kan smake  på de ulike variantene. Tekst: Emil Andre...
  • Den dramatiske regntiden er tid for spennende bilder

      Tekst og foto Terje Engø Epost: [email protected]   Regntiden er en spennende tid for de som ønsker å forevige spektakulære lyn og tropiske regnskyll, flom, smil og strømmende vann. Ikke noe sted skifter det raskere mellom solskinn og tordenskrall og voldsomme regnskyll enn i tropiske land. Gjem ikke...
  • Vandring langs levadaer på grønne Madeira

    Madeira er et reisemål for den som ønsker en aktiv ferie. Vandring på levadaene som fører vann frem til landsbyene er en fantastisk måte å oppleve øya på,...
  • Chili hever smaken, når du først har lært å spise chili

    Alt du bør vite om chili

    I mange lands kjøkken går det sjelden en dag uten at det brukes chili. Den lille frukten som noen ser på som en smertefull forbannelse, gir andre en kulinarisk opplevelse. Her får du vite det du bør vite om chili.   Tekst og foto Terje Engø [email protected]   Thailandsk...
  • Krisehjelp mot chili

    Krisehjelp for pyser vil kanskje noen si når noen klager over brennende chili. Men mennesker har ulike smerteterskel og smerte oppleves ulikt. Den brennende følelsen chili gir oppleves ulikt. Selv om en forsøker aldri så lenge, så er det noen som aldri vil bli fortrolige med chili i maten....
  • Kroatia: Hvar er duftenes øy

    Skal du oppleve en av Adriaterhavets perler, skal du besøke den kroatiske øya Hvar. Duften av lavendel, smaken av grillet sjømat, solnedgangene over Adriaterhavet og stedets nydelige vin vil være minner å varme seg på gjennom en lang norsk vinter. Hvar er Kroatia på sitt beste....
  • Shinsen Fish Market – et mekka for sjømatelskere

    På restaurantkomplekset Shinsen Seafood Market i Bangkok kan du velge blant levende krabbe, hummer og skjell fra alle verdenshjørner, Vil du ha eksklusiv kråkebollerogn eller norsk laks, makrell eller lodde, så finnder du det også....
  • Drømmeferie på Hardangervidda

    Fjellferie og ørretfiske ved Stavali Turisthytte på Hardangervidda

    Fjelleferie er ørretfiske og multeplukking ved Stavali Turisthytte på Hardangervidda. Her er du nesten garantert fisk enten du er erfaren eller uerfaren. ...
  • Jamie Oliver på Oslo lufthavn

    Med Jamie’s Deli åpnet den britiske stjernekokken sin første restaurant i Norge tirsdag 1. november. Det er også verdenspremiere på Jamie’s Deli-konseptet. ...
  • Mattur i Malaysia – Smaken av Kuala Lumpur

    Jeg håper dere er sulten, spurte Fadly. Det rumlet i magen, men jeg mistenkte det ikke ville gjøre det så veldig mye lenger. Jeg hadde helt rett. Som en service til sine gjester, arrangerer Back Home Hostel ulike aktiviteter. Det som fanget min oppmerksomhet mest var en mattur. Jeg...
  • Tyvens nye hjerte

    THIEF FOODBAR fornyer seg, utvider og blir et varmt avslappet restauranthus for hele byen. ...
  • Dubai på tallerkenen

    De fleste drar til Dubai for å sole seg, bade og shoppe. Vi dro til Dubai for å spise....
  • Med Tallinn på menyen

    Jeg drar til Estland hovedstad Tallinn med ett mål for øyet: Å spise! To dager og tre kilo senere er oppdraget utført – med glans!...
  • Himmelen på jorden Verdens 9 meste eksklusive reisemål

    Verdens mest eksklusive ferieperler er ikke så uoppnåelige som du kanskje tror. ...
  • Mage for Madrid

    Spanias hovedstad har gått under radaren for alt for mange nordmenn – meg selv inkludert. Men etter en tapasrunde i med Ismael er løpet kjørt: Jeg har fått mage for Madrid!...
  • Oasen på havet

    På verdens største cruiseskip er det pussig hvor fort man glemmer at man faktisk er ute på havet....
  • Opplev Sveriges hemmelige gourmet-perle!

    Skjem deg bort med en weekend på Nordens flotteste gastrohotell! Unn deg en matopplevelse i verdensklasse i hjertet av Sverige: Reis med oss til gourmet-sensasjonen PM & Vänner!...
  • Sansenes Paris

    Se, lukte, smake, høre og føle... Sansene jobber på høygir i Paris. Selv lener jeg meg tilbake og lar meg forføre. Igjen og igjen....
  • Den engelske portvinsadelen

    Høyt over elven Douro skuer Dominic Symington ut over noen av familiens mange vinmarker. Her har den engelske "portvinsadelen" produsert edel vare gjennom generasjoner, til glede for Winston Churchill, Dronning Elizabeth og resten av oss portvinselskere....
  • Trøffeljakt i Tankenes Skog

    Vi befinner oss i Barolo-land, midt i italienske Piemonte. Rustet til tennene med stiletthæler, stedlig bikkje og gnagende sult legger vi av sted på jakt. Trøffeljakt!...
  • Vinsmaking i California

    Det er mange måter å være turist på. I dalføret Santa Ynez like nord for Santa Barbara på Californias stillehavskyst kan du dra fra vingård til vingård og smake vin for en billig penge....
  • Dantes druer

    I 1321 fullførte Dante Alighieri sin berømte Divinia Comedia, i landflyktighet i Veneto. Omtrent på samme tid kjøpte hans sønn Pietro to vingårder i Valpolicella utenfor Verona. Dantes berømte verk består fremdeles. etterkommeren etter Dante. Det gjør vingårdene også. Bli med oss på besøk til Grev Pieralvise di Serego...

  • En kaffereise verden rundt

    Glad i kaffe? Reis dit kaffen gror, til Latin-Amerika, Sør-Asia og Afrika. Eller kanskje til Trondheim…?

    ...
  • Kulinariske Valencia

    Når man har landet i Spanias egen kjøkkenhage føles det veldig naturlig å utforske områdets mange delikatesser. Valencia har ikke bare landets flotteste ferskvaremarked, men er også omgitt av en region svært rik på kulinariske tradisjoner....
  • Spa på Thailandsk vis

    Vi har besøkt det 21.århundres ultimate spaopplevelse i Thailand. Her får du både privat villa med egen butler, samt alle behandlinger med aromaterapi og varme steiner "all inclusive"....
  • Den grønne vinen

    Portugisisk Vinho Verde, som direkte oversatt betyr grønn vin, kommer i skjønne fargevarianter –– både hvit, rød og rosé. Mest kjent er den hvite, med sin unge, lette og forfriskende karakter....
  • Tid for te

    Der det nordøstre India møter det sørvestre Kina, Tibet og nordre Burma, der oppsto en gang i uminnelige tider den planten som i dag er opphavet til verdens mest populære drikk etter vann. Men foten av indisk Himalaya er bare ett av mange reisemål for te-elskere.

    ...
  • Magiske Pata Negra

    Lengst vest i Andalucia, nær grensen til Portugal, fant vi den. Ingrediensen som gjør ethvert tapasmåltid komplett. Det handler om verdens beste og mest eksklusive skinke, den sagnomsuste Pata Negra.

    ...
  • Hummersafari

    Høsten er høysesong for både østersdykking, krabbefiske og hummerfangst. Og den sagnomsuste hummeren er fremdeles å regne for havets svarte gull. For vanlige folk som har verken båt eller teiner, er en arrangert hummersafari midt i blinken.

    ...
  • Norske spor i Cognac

    Et besøk i Cognac er ikke bare en reise gjennom fransk kulturhistorie. Her fins også tydelige spor etter de norske pionerene som første gang slo seg ned i disse egner for å bringe edelt fransk brennevin hjem til Norge.

    ...
  • Matnyttig fra Mexico

    Den meksikanske matkulturen inntok norske kjøkken første gang på 70-tallet med enkle, men smakfulle gryteretter. Senere kom taco og et mylder av spennende tilbehør, men ikke alt er så ekte meksikansk som du tror.

    ...
  • Sjokolade verden rundt

    Det finnes så mange gode grunner for å pakke kofferten. Å reise ut for å finne den beste sjokoladen er blant de beste.

    ...
  • Ostens verden

    Kulinarisk ferie er mer trendy enn noensinne, for ikke å snakke om vinturer, whiskyreiser eller ekspedisjoner til irske bryggerier eller puber. Men hvor skal vi reise om vi fascineres av ost? Vi stilte spørsmålet til Norges egen osteguru, Kenneth Myklebust i Ostcompagniet.

    ...
  • Chateau Musar

    Beirut og Libanon har for lengst børstet av seg støvet etter bomberegnet fra forrigekrig. Nå festes det på ny i "Midtøstens St.Tropez", mens vinglassene fylles med edle dråper fra legendariske Chateau Musar.

    ...