Gjør din egen kredittkort test før du søker

Går du med planer om å søke kredittkort, men er usikker på hvilket? I Norge har du flere enn 200 løsninger å velge blant, og forskjellene kan være store....

Du finner også en oversikt over de viktigste spørsmålene du bør stille deg selv, før du tar en avgjørelse.

3 ting du bør vite før du tester kortene

Det finnes flere gratistjenester som hjelper deg gjennomføre en kredittkort test. Disse verktøyene kan være smarte å benytte, såfremt de brukes på riktig måte. Det er særlig 3 ting du må være oppmerksom på før du tar i bruk en slik side.

Utvalget av kredittkort kan være begrenset

Kortportalene har som oftest mye detaljert informasjon om hvert tilbud, f.eks når det kommer til cashback, rentefri tilbakebetaling og diverse bonusordninger. En ulempe er derimot at sammenligningsgrunnlaget ditt er begrenset til de kortene som portalen har valgt å skrive om.

Sagt på en annen måte: Hvis portalen kun lar deg teste 20 av 200 tilgjengelige tilbud er det mulig at du går glipp av et bedre kort.

Du kan blant annet gjøre en kredittkort test på Kredittkortinfo.no. Kortportalen har ca. 40 tilbud du kan sammenligne ved hjelp av et tabellverktøy.

Noe av informasjonen kan være utdatert

Blant de sidene som hjelper deg gjøre en kredittkort test, kan noe av informasjonen være utdatert. 

Kortleverandørene endrer stadig på bonusprogrammer, rentenivåer og lignende. For kortportalene er det derfor ikke alltid lett å holde følge med oppdateringene.

Portalene mottar betaling

En kredittkortportal mottar betaling fra kortselskapet for hver kunde de videresender til banken. Dette kommer tydelig frem på nettsiden, ved at alle linker markeres. 

Derimot er det viktig å huske at noen av de fremhevede kredittkortene ikke alltid er de beste, men heller de som nettsidene tjener mest penger på.

Her ser du noen av de spørsmålene som er verdt å stille før du slår til på et tilbud.

Betaler du regninger i tide?

  • Er svaret ja? Velg et kort med flest mulig fordeler.
  • Er svaret nei? Velg et kort med lavest mulig rente.

Å betale for varer og tjenester med kredittkort er en god løsning, så lenge du betaler regningen ved første forfall. Da unngår du alle rentekostnader. Kortene har nemlig en såkalt rentefri periode. Denne er på 45 til 52 dager, avhengig av hvilket kort du eier.

Utsetter du betalingen eller betaler kun deler av den brukte kreditten, løper rentene etter forfall. Det samme gjelder om du bruker kortet til å skaffe deg kontanter (renter beregnes da fra uttaksdato).

Om det siste er et bruksmønster som du kan forvente deg, bør du fortrinnsvis ha et kort med lavest mulige renter. Det er viktig å fokusere på kortets effektive rente når du gjør din egen kredittkort test.

Reiser du ofte?

  • Ja: Vurder et kort med gratis reiseforsikring, gratis egenandelsforsikring, og gratis kjøpsforsikring.
  • Nei: Velg et kort som inkluderer reiseforsikring uansett – du vet aldri når du får bruk for forsikringene, og dessuten er det gratis.

Du bør alltid ha reiseforsikring når du er i utlandet, selv når reisen går innenfor EU/EØS-området. Dette får du gratis i mange kort, såfremt du brukte det til å betale for reisen (Krever at du betaler minimum 50% av reiseutgiftene med kortet. Som regel holder det å betale flybilletten).

Et kredittkort er også kjekt å ha i tilfelle du skulle trenge nødpenger når du er på reise.

Handler du ofte på nett?

  • Ja: Velg et kredittkort med et bredt spekter av rabattavtaler. Se etter kort der rabattene er faste. Husk at cashback kan komme til nytte, men at det ofte er satt begrensninger som gjør at summene du sparer ikke blir de helt store.
  • Nei: Husk at mange kort gir rabatter og fordeler også i fysiske butikker, på reiser, dagligvarer, og mye annet.

Et kredittkort gir deg svært god forbrukerbeskyttelse. Derfor anbefales betalingsmiddelet spesielt ved netthandel, når du kjøper noe i utlandet, og når du kjøper varer som koster mye. 

Sjansene for å bli utsatt for svindel er lavere. Kortselskapet (banken) plikter å dekke inn tapene i de tilfeller hvor du utsettes for svindel, salgsstedet går konkurs eller varer du kjøper leveres med vesentlige mangler.

I tillegg får du ofte redusert pris når du betaler med kort som har fordelsprogram.

Er høy kredittramme viktig for deg? 

  • Ja: Velg et kredittkort med riktig kredittramme for ditt behov, og i et selskap som lar deg endre kredittrammen ved behov.
  • Nei: Velg et kort med lav kredittramme, men gode fordeler.

Kredittrammen du tilbys varierer sterkt fra kort til kort. Hos noen selskap er det vanlig med en ramme på 25 000 i de første månedene. 

Etter at du har vist deg som en sikker betaler kan du søke om å heve kredittrammen. Hos noen kredittselskap kan rammen være høy til å begynne med. 

I alle tilfeller vil din kredittverdighet, inntekt og betalingsevne avgjøre om du får kortet, og hvor mye kreditt du innvilges.

RELATERTE ARTIKLER

Hellas har alt du ønsker deg!

Å være sammen med menneskene du elsker, koble deg til naturen, føle deg fri....

Alt du ønsker er Hellas!

Å være sammen med menneskene du elsker, koble deg til naturen, føle deg fri.

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Kategori
FeaturedNyheterReportasjerVerden