Finn det beste tilbudet på lån til refinansiering med lav rente

Her kan du lese mer om hvordan man finner det beste tilbudet med lav rente på refinansiering av lån. Du kan spare mye penger ved å velge riktig....

Refinansiering av et lån betyr at man tar opp et nytt lån for å betale ned på dyrere lån med høyere renter. 

Det finnes 2 muligheter

Har man mange dyre smålån, kan man – om man eier egen bolig – søke refinansiering gjennom boliglånet. De som ikke eier egen bolig derimot, bør ty til refinansiering gjennom et lån uten sikkerhet. 

Målet er å samle alle gjeldspostene gjennom et lån som har lav rente. Det å refinansiere dyre kredittlån og forbrukslån gir god økonomisk mening, da det kan gjøre at man får langt lavere månedlige kostnader. 

Her er det med andre ord helt avgjørende at man finner lån med gode betingelser og en lav rente, slik at man faktisk sparer på det.

Sammenlign og se hvilke lån som har lav rente

Den enkleste måten å finne et tilbud med lav rente på refinansiering, er ved å sammenligne prisene fra flere banker. Dersom man er ute etter et refinansieringslån uten sikkerhet er det spesielt viktig å være obs på den effektive renten. 

Istedenfor å sammenligne hvert lån på egenhånd, kan man spare mye tid ved å sjekke ut en sammenligningsside som har spesialisert seg på området. Et eksempel er www.refinansiere.net, med informasjon om over 30 tilbud på refinansiering av lån.

Man trenger bare å skrive inn hvilket beløp man ønsker å låne, og hvor lang foretrukken nedbetalingstid. Deretter regner verktøyet ut hvilke banker som har de beste tilbudene som oppfyller disse kriteriene. 

Husk at man ikke nødvendigvis vil ende opp med å få de rentene som vises i sammenligningsverktøyet eller på nettsiden til banken. Den endelige renten avgjøres av kredittsjekken banken tar av hver enkelt låntaker. Sammenligningstjenesten gir likevel en god indikasjon på hva du vil betale i terminbeløp hver måned.

Ikke minst blir det enklere å finne et lån med lav rente som passer din økonomiske situasjon.

Søk flere steder

Det er aldri noen garanti for at man vil få innvilget et lån til refinansiering. Dette fordi hver enkelt bank vil foreta en kredittsjekk av potensielle låntakere, og de ulike bankene kan stille ulike krav til kredittscore. 

Noen banker er villige til å ta mer risiko enn andre banker. Derfor kan det være lurt å søke om refinansiering hos flere banker, slik at man til slutt kan velge det beste tilbudet.

Før man takker ja til et lånetilbud, bør man lese nøye gjennom lånets spesifikke vilkår. Spesielt nøye bør man se på den effektive renten. 

Den nominelle renten er også en grei indikasjon, men i motsetning til effektiv rente sier ikke denne noe om gebyrer. Husk at de fleste tilbud på finansiering uten sikkerhet kommer med både etableringsgebyr og forskjellige termingebyrer. Alt dette er med på å påvirke lånets kostnader.

Slik søker man om refinansiering

Etter å ha funnet et tilbud om refinansiering man ønsker å slå til på, er det bare å følge den enkelte bank sine prosedyrer for søknad om lån. 

Banken vil automatisk laste ned dine siste selvangivelser fra Skatteetaten, pluss sjekk hvilken gjeld du har i gjeldsregisteret. Så fort kredittsjekken er gjennomført, vil man få tilsendt lånepapirer der man skal signere på låneavtalen med banken. Dette kan som regel gjøres ved hjelp av BankID over nett.

Har man ikke mulighet for å signere med BankID kan man eventuelt signere manuelt og deretter sende inn lånepapirene til banken via post. Eventuelt kan man sende papiret med signaturen på faks. De fleste har derimot bankID liggende, så dette er sjeldent å regne som et problem.

Man må blant annet opplyse om hvilket kontonummer man ønsker å få pengene utbetalt til. Når banken har mottatt de signerte lånedokumentene, er det bare å vente på at pengene kommer på konto, noe som vanligvis ikke tar mange dagene. Dette kan variere fra bank til bank.

Fordeler med å refinansiere gjeld

Hvis man får muligheten til å refinansiere dyr gjeld som kredittkortlån, forbrukslån, mikrolån og smålån, bør man absolutt gripe sjansen. Det å refinansiere kan nemlig føre med seg mange fordeler for skyldneren. 

Ikke bare får man muligheten til å redusere de månedlige kostnadene – man kan også få en mye bedre oversikt over sin økonomiske situasjon. Det er mye lettere å håndtere ett gjeldskrav enn ti forskjellige. Bedre oversikt gjør det lettere å få kontroll over privatøkonomien.

Det er også en fordel at man kan få mulighet til å endre nedbetalingstiden, slik at man kan justere de månedlige kostnadene til et nivå som passer for seg. Husk at det er lurt å ikke velge lengste nedbetalingstid, da dette i realiteten gjør den totale kostnaden ved lånet dyrere. 

Men til og med ved å bruke lengste nedbetalingstid vil man kunne spare penger sammenlignet med tidligere. Så lenge rentene er lavere på det nye lånet vil det gi økonomisk mening å refinansiere.

En rask oppsummering

  • Det er viktig å sammenligne lån fra mange banker.
  • Finn det beste lånet til refinansiering basert på effektiv rente.
  • Søk hos flere banker.
  • Takk ja til det beste tilbudet (det med lavest rente).

Dersom man vil refinansiere flere dyre smålån, gjelder det å gjøre dette på en smart måte. Det er veldig viktig at man ser nøye på lånets ulike vilkår, og da spesielt effektiv rente. 

Så lenge refinansieringslånet har lavere effektiv rente enn de dyre smålånene, vil man kunne spare penger. Dessuten får man færre lån å forholde seg til, noe som er en fordel. Finn beste refinansieringslån gjennom sammenligning, og søk hos flere banker.

RELATERTE ARTIKLER

Fjord Line tilbyr hurtigtest ved ankomst Danmark

Fjord Line har nå lagt til rette for at reisende som mangler koronasertifikat, får anledning til å foreta...

Slik åpner Thailand igjen

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere...

Endeløs gresk sommer

Endeløse strekninger med krystallklart vann, evig solskinn, eksplosive lokale farger og vakre solnedganger...

Nytt REIS ute nå: Mot lysere tider!

Regjeringen åpner for reiser til utlandet fra 5. juli. Sommer i Norge eller Europa? Tipsene får du i...

Lei din egen øy på Maldivene

Hvis du drømmer om en familie- eller bryllupsfest utenom det vanlige, har du nå muligheten til å leie...

NCL lanserer ny skipsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) bryter grensene for konvensjonelle cruise- og ferieopplevelser med avdukingen av Norwegian Prima.

Kategori
FeaturedNyheterVerden