Michelinguiden hjelper reisende matelskere med å finne finere restauranter og matopplevelser over hele verden. I fjor kunne Turistmyndighetene i Thailand kunngjøre at Bangkok hadde fått sin egen Michelinguide. Ved utgangen av 2018 vil det gis ut en oppdatert Michelinguide for Bangkok, Phuket og Phang Nga, opplyser thailandske turistmyndigheter i en pressemelding.
Av Redaksjonen
Foto Thailands Turistkontor (TAT)
Thaimat har alltid vært et internasjonalt anerkjent og høyt elsket element i den thailandske kulturen, og «gastronomiturismen» blir stadig viktigere når man skal velge reisemål. Derfor er tilføyelsen av disse to sørlige provinsene en kjærkommen bonus både for fremtidige turister og for lokalbefolkningen.
– Turistmyndighetene i Thailand er svært glade for å kunngjøre at neste Michelinguide vil dekke Bangkok, Phuket og Phang Nga i 2019. Anerkjennelsen fra Michelinguiden vil ytterligere styrke Thailand som et internasjonalt anerkjent reisemål for matinteresserte, og hundretusenvis av besøkende kan hvert år nyte den rike kulturen for gastronomi, kunst og håndverk, flotte storbyer, fortryllende natur og den særpregede thailandske levemåten, sier Pakkanan Winijchai, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum, med kontor i Stockholm.
I tillegg til restaurantene vil guideboken inneholde anbefalte overnattingssteder for sentrale deler av Bangkok og de nærmeste provinsene. Selv om det er store variasjoner innen kokekunsten, bruken av krydder og utvalget av retter i forskjellige deler av Thailand, holder alt sammen en høy standard med bruk av ferske råvarer og et skarpt øye for detaljer. Guideboken vil gis ut i samme tospråklige format, med thai og engelsk, som forrige utgave av Bangkok Michelin Guide, med både trykte og digitale utgaver.