Danmark kårer sin nasjonalrett

Hakkebøf, brændende kærlighed, karbonader og stekt flæsk er bare noen av favorittene som er med i konkurransen om å bli kåret til Danmarks nasjonalrett 20. november....

Konkurransen har engasjert store deler av Danmark, og mer en 63.000 dansker har stemt på sin favoritt. Mange av de klassiske, danske rettene har blitt løftet frem igjen, og på Facebooksiden «Danskernes Mad» (del av den danske fødevarestyrelsen) har debatten gått heftig for seg. Ifølge Politiken.dk var det lenge «stegt flæsk med persillesovs» som var favoritten, for joda, dette har også vært et hett tema hos bettingselskapene.

«De siste ukene har vi diskutert mat, måltider, og lokale råvarer som aldri før. Danskene har sendt hundrevis av bilder med forslag på retter til konkurransen, og tusenvis har debattert vår mat – og måltidskultur på Facebook,» sier fødevareminister Dan Jørgensen i en pressemelding.

Konkurransen har også engasjert mange dyktige danske kokker på kryss og tvers av landet, som Morten Nielsen fra Mortens Kro, som stilte med karbonader som representant for Nordjylland. Totalt åtte kokker fra hver sin landsdel har presentert totalt 24 retter, hvorav åtte nå er stemt videre til finalen. Husk å følge med når vinneren kåres på torsdag, 20. november.

Se mer info på nettsidene under. Her kan man faktisk også finne beskrivelse og oppskrifter til alle de 24 danskene rettene. Du kan også få tips til andre lokale spesialiteter fra samme region, så nå er det bare å finne frem den danske kokken i deg og gjenskape noen av favorittene fra DanmarksferienJ

Danskernes Mad på Facebook finner du her.
Kåringen av Danmarks nasjonalrett finner du her.
Artikler om kåringen i Politiken finner du her og her.

Kategori
Nyheter

RELATED BY