• Nanjing – et nirvana for gourmeter

    Nanjing er ikke bare en historisk viktig by, men også ett av Kinas kulinariske sentrum. Ett besøk til den fargerike byen ved Yangtze-elven er en mulighet til å smake mange retter som aldri har funnet veien til europeiske kinarestauranter.   Tekst og foto Terje Engø [email protected]   Nanjing er...
  • Praha

    Kaféene du bør få med deg i Praha

    I Praha sine trange middelaldergater finner du mange trendy kaféer. Her er REIS sine forslag til noen gode kopper kaffe og avslappende stunder når slitne føtter trenger hvile og kroppen påfyll av kaffe, og gjerne en liten kakebit.    Tekst og foto: Emil Andre R. Engø Mail: [email protected]  ...
  • Portvin er smaken av Porto

    Den portugisiske kystbyen Porto er kjent for sine særegne viner, kalt portvin. Det er ikke langt å gå mellom de tradisjonsrike portvinshusene i bydelen Gaia. Her kan du lære om portvinens historie og hvordan den lages. Og like viktig, du kan smake  på de ulike variantene. Tekst: Emil Andre...
  • Den dramatiske regntiden er tid for spennende bilder

      Tekst og foto Terje Engø Epost: [email protected]   Regntiden er en spennende tid for de som ønsker å forevige spektakulære lyn og tropiske regnskyll, flom, smil og strømmende vann. Ikke noe sted skifter det raskere mellom solskinn og tordenskrall og voldsomme regnskyll enn i tropiske land. Gjem ikke...
  • Vandring langs levadaer på grønne Madeira

    Madeira er et reisemål for den som ønsker en aktiv ferie. Vandring på levadaene som fører vann frem til landsbyene er en fantastisk måte å oppleve øya på,...
  • Chili hever smaken, når du først har lært å spise chili

    Alt du bør vite om chili

    I mange lands kjøkken går det sjelden en dag uten at det brukes chili. Den lille frukten som noen ser på som en smertefull forbannelse, gir andre en kulinarisk opplevelse. Her får du vite det du bør vite om chili.   Tekst og foto Terje Engø [email protected]   Thailandsk...
  • Krisehjelp mot chili

    Krisehjelp for pyser vil kanskje noen si når noen klager over brennende chili. Men mennesker har ulike smerteterskel og smerte oppleves ulikt. Den brennende følelsen chili gir oppleves ulikt. Selv om en forsøker aldri så lenge, så er det noen som aldri vil bli fortrolige med chili i maten....
  • Kroatia: Hvar er duftenes øy

    Skal du oppleve en av Adriaterhavets perler, skal du besøke den kroatiske øya Hvar. Duften av lavendel, smaken av grillet sjømat, solnedgangene over Adriaterhavet og stedets nydelige vin vil være minner å varme seg på gjennom en lang norsk vinter. Hvar er Kroatia på sitt beste....
  • Shinsen Fish Market – et mekka for sjømatelskere

    På restaurantkomplekset Shinsen Seafood Market i Bangkok kan du velge blant levende krabbe, hummer og skjell fra alle verdenshjørner, Vil du ha eksklusiv kråkebollerogn eller norsk laks, makrell eller lodde, så finnder du det også....
  • Drømmeferie på Hardangervidda

    Fjellferie med fiskestang på Hardangervidda

    Fjelleferie er ørretfiske og multeplukking ved Stavali Turisthytte på Hardangervidda. Her er du nesten garantert fisk enten du er erfaren eller uerfaren. ...
  • Jamie Oliver på Oslo lufthavn

    Med Jamie’s Deli åpnet den britiske stjernekokken sin første restaurant i Norge tirsdag 1. november. Det er også verdenspremiere på Jamie’s Deli-konseptet. ...
  • Mattur i Malaysia – Smaken av Kuala Lumpur

    Jeg håper dere er sulten, spurte Fadly. Det rumlet i magen, men jeg mistenkte det ikke ville gjøre det så veldig mye lenger. Jeg hadde helt rett. Som en service til sine gjester, arrangerer Back Home Hostel ulike aktiviteter. Det som fanget min oppmerksomhet mest var en mattur. Jeg...